Boekhouder bij ontbindingen

Als je een boekhouder zoekt met ervaring in ontbindingen van vennootschappen, zit je goed bij Fidulea in Merksem. Het kan altijd gebeuren dat er een einde komt aan jouw avontuur als zelfstandige. Wanneer je jouw activiteiten en je vennootschap stop wilt zetten, zijn er een aantal stappen die je moet volgen. De eerste stap is ontbinding, de tweede is vereffening. Met een boekhouder gespecialiseerd in ontbindingen hoef jij je over al deze zaken geen zorgen te maken.

Digitaal boekhouden

Uitstekende partnership

Heldere communicatie

Boekhouder in Merksem

Een boekhouder voor verschillende soorten ontbindingen

De ontbinding van een vennootschap betekent dat je onderneming zijn rechtspersoonlijkheid verliest. De reden van ontbinding bepaalt welke stappen je moet ondernemen. Als we het hebben over ontbindingen waarbij een boekhouder kan helpen, hebben we het zowel over vrijwillige ontbinding, gerechtelijke ontbinding als een ontbinding van rechtswege. Je kan een vennootschap vrijwillig ontbinden om verschillende redenen. Zo kan het zijn dat je een nieuwe weg in wilt slaan of dat de economische vooruitzichten niet gunstig genoeg zijn. In het geval van een gerechtelijke ontbinding is het de rechtbank die de ontbinding uitspreekt, op vraag van een aandeelhouder, het openbare ministerie of een andere belanghebbende. Bij een ontbinding van rechtswege wordt er geen beslissing genomen door het vennootschap of een rechter. In dat geval gebeurt de ontbinding simpelweg omdat er zich een bepaalde gebeurtenis voordoet. Je kan je bij een ontbinding ook laten bijstaan door een accountant om jouw vennootschap te vertegenwoordigen.

Ben je opzoek naar een boekhouder voor ontbindingen?

Neem contact met ons op of Vraag een offerte aan

Ontdek wat een boekhouder voor jou kan betekenen

Bij de ontbinding van vennootschappen, kan het ook zijn dat er een vereffening bij komt kijken. Dat wil zeggen dat alle bezittingen in beslag worden genomen en schulden moeten worden afbetaald. Neem contact met ons op om een boekhouder in te schakelen die de nodige ervaring heeft met ontbindingen en laat je bijstaan gedurende het volledige proces. Je kan ons een e-mail sturen of bellen via het nummer 0485 43 22 35.

Vraag hier je offerte

Bel ons

+32 (0) 485 43 22 35

Mail ons

info@fidulea.be

Ontmoet ons

Laarsebaan 44/GVL – 2170 Merksem