Boekhouder bij overname in Antwerpen

Een boekhouder inschakelen bij de overname van een zaak in Antwerpen is zeker een goed idee. Bij Fidulea in Merksem helpen we je dan ook graag verder door heel dit proces. De overname van een zaak of onderneming is een grote stap, maar gelukkig loodst een boekhouder je hier zonder kleerscheuren doorheen.

Digitaal boekhouden

Uitstekende partnership

Heldere communicatie

Hulp bij je boekhouding in de omgeving Merksem

Hoe kan een boekhouder helpen bij de overname van een zaak?

Er zijn verschillende types van overname bij een zaak en dus ook verschillende mogelijkheden. Bij een overname van aandelen, neem je de zaak volledig over, inclusief eventuele schulden of tegoeden die aan deze zaak verbonden zijn. De aandelen kan je niet fiscaal afschrijven. Voor meer advies verwijzen we je graag door naar onze fiscale accountants. Bij een overname van het handelsfonds neem je de zaak over zoals ze beschreven staat in de overeenkomst. Een uitbatingsformule ten slotte, wilt zeggen dat je maandelijks een vergoeding moet betalen om de zaak te mogen uitbaten. In dat geval gaat het dus niet over een volledige overname, want de vorige uitbater blijft eigenaar. Een boekhouder kan je bij een overname helpen door een businessplan en een financieel plan op te stellen. Ook moet je de inschatting maken of er toekomst in de zaak zit die je wilt overnemen. Om meer uit een zaak te halen, zijn er vaak investeringen nodig. Een boekhouder kan je helpen met een investeringsanalyse om te controleren of je investeringen rendabel zullen zijn. Ook kan hij of zij helpen bij het achterhalen of je deze kosten nadien kan inbrengen of afschrijven.

Ben je op zoek naar een boekhouder voor een overname in Antwerpen?

Neem contact met ons op of Vraag een offerte aan

Blijf kritisch bij een overname

Bij de overname van een onderneming is het belangrijk dat je kritisch blijft en daar kan een boekhouder bij helpen. Wij zorgen dat jij de nodige attesten hebt en onderhandelen mee voor de beste overnameprijs. Kortom, een boekhouder kan jou helpen om het bedrijf in kwestie volledig te screenen, het financiële plaatje in te kleuren en de nodige contracten op te maken. Contacteer ons als je nog vragen hebt. Dat kan telefonisch of via ons e-mailadres info@fidulea.be.

Vraag hier je offerte

Bel ons

+32 (0) 485 43 22 35

Mail ons

info@fidulea.be

Ontmoet ons

Laarsebaan 44/GVL – 2170 Merksem