De opmaak van een financieel plan

De opmaak van een financieel plan is een wettelijke verplichting bij de opstart van een onderneming. Zo’n financieel plan opmaken is echter niet zo eenvoudig, maar gelukkig kan je rekenen op Fidulea in Merksem. Wij helpen je met onze boekhoudkundige inzichten en de nodige expertise maar al te graag verder bij de opmaak van je financieel plan om te checken of je project rendabel is.

Digitaal boekhouden

Uitstekende partnership

Heldere communicatie

Hulp bij uw boekhouding in de buurt van Antwerpen

Hoe werkt de opmaak van een financieel plan?

De opmaak van een financieel plan gebeurt in drie stappen. Eerst kijkt een van onze fiscalisten naar de korte termijn. We maken een overzicht van de investeringen en kosten die komen kijken bij de opstart van jouw onderneming. Hierbij gaan we ook na of de opbrengsten groter zijn dan je kosten, want anders is je project uiteraard niet rendabel. We doen een kostprijscalculatie, zodat jij een beter inzicht krijgt in de gemaakte kosten en de omzet van je zaak. Daarna kijken we verder en checken we de financieringen op lange termijn. Welke investeringen ga je moeten maken en welk kapitaal heb je nodig van anderen? Heb je voldoende bedrijfskapitaal en financiering? Tot slot vormen we een duidelijk beeld van de dagelijkse gang van zaken met een liquiditeitsplan. Hoe betalen je klanten en hoe betaal jij je leveranciers? Ben je btw-plichtig en hoeveel belastingen zal je moeten betalen? Indien je belastingen te hoog zijn, kunnen we overgaan tot fiscale optimalisatie en zal je je winst moeten beperken.

Wil je een opmaak voor jouw financiële plan?

Neem contact met ons op of Vraag een offerte aan

Ontdek hoe we verder gaan

Als je start met een nieuwe onderneming, stellen we een financieel plan op en na verloop van tijd gaan we over tot de financiële analyse. Kort samengevat, moet je bij de opmaak van een financieel plan de inkomsten en kosten realistisch inschatten. Ook overtuig je met een sterk plan investeerders en partners om mee aan boord van je onderneming te stappen. Schakel ons in om jou als deskundig boekhoudkantoor bij te staan. Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Vraag hier je offerte

Bel ons

+32 (0) 485 43 22 35

Mail ons

info@fidulea.be

Ontmoet ons

Laarsebaan 44/GVL – 2170 Merksem