Een cashflowplanning

Een cashflowplanning maakt deel uit van een financieel plan en is vooral belangrijk als je net begon als ondernemer. Een financieel plan biedt voornamelijk een overzicht van de boekhoudkundige cijfers. Een cashflowplan geeft je dan weer een gedetailleerder overzicht van het geld dat maandelijks of per kwartaal je onderneming binnenkomt en buitengaat. Dankzij een cashflowplanning heb je een beter idee van wat er allemaal gebeurt binnen je zaak, en je kan ook sneller ingrijpen als er iets zou mislopen. Bij Fidulea in Merksem helpen we je graag verder met onze boekhoudkundige kennis.

Digitaal boekhouden

Uitstekende partnership

Heldere communicatie

Boekhouder in Merksem

Waarom heb je een cashflowplanning nodig?

Vooral bij een start-up is het interessant om een cashflowplan op te stellen. Zonder heb je namelijk geen helder inzicht op de inkomsten die je mag verwachten, maar ook niet op de kosten die je nog zal moeten maken. Het moment waarop je omzet genereert of wanneer jij je factuur opmaakt, komt namelijk niet overeen met het moment waarop je inkomsten binnenkomen of wanneer je klant de rekening betaalt. Ook wanneer je investeerders wilt aantrekken is het interessant om naast een investeringsanalyse uit te voeren, ook een cashflowplanning op te stellen. Je moet namelijk exact weten hoeveel kapitaal je nodig hebt of wanneer je eerste inkomsten zullen binnenkomen. Schakel een fiscaal accountant in om je advies te geven en samen met jou een plan op te stellen.

Reken op ons voor de nodige hulp

Heb je hulp nodig bij je cashflowplanning? Dan kan je ons boekhoudkantoor inschakelen. Onze experten staan je maar al te graag bij om een duidelijk cashflowplan op te stellen en uit te werken. Als je een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht ben je zelfs verplicht om een duidelijk ondernemingsplan op te stellen, inclusief een financieel plan. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Vraag hier je offerte

Bel ons

+32 (0) 485 43 22 35

Mail ons

info@fidulea.be

Ontmoet ons

Laarsebaan 44/GVL – 2170 Merksem