Financiële analyse

De financiële analyse van jouw onderneming heeft als doel om de evolutie van je financiële toestand uit het verleden zo concreet mogelijk vast te leggen. Als je een goede beslissing wilt maken voor jouw zaak, is het essentieel om over zo actueel mogelijke informatie te beschikken. Daarbij moet je ook rekening houden met de economische middelen van je onderneming. Schakel een boekhouder in van Fidulea in Merksem om jou te helpen bij je financiële analyse.

Digitaal boekhouden

Uitstekende partnership

Heldere communicatie

Boekhouder in Merksem

De voordelen van een financiële analyse

Het is de taak van de accountant om de financiële analyse van jouw onderneming op te stellen. Hierbij wordt er gekeken naar de balans en de resultatenrekening. Met een financiële analyse worden deze gegevens vertaald en wordt er een up-to-date beeld verkregen van de huidige economische en financiële situatie van je bedrijf. Op extern niveau dient zo’n analyse ervoor om aan derden, zoals investeerders, duidelijk te maken wat de toestand van je onderneming is. Op intern niveau helpt het jou om beslissingen te nemen, omdat je een beter beeld hebt van je middelen. Bij een verticale analyse wordt de stand van de rekeningen over een zeer specifieke periode onder de loep genomen. Een horizontaal perspectief vergelijkt de resultaten in twee verschillende periodes.

Wil je een financiële analyse?

Neem contact met ons op of Vraag een offerte aan

De fundamentele aspecten van een analyse

Wanneer je, al dan niet samen met een boekhouder, een eerste blik op je jaarrekeningen werpt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit zouden altijd de eerste zaken moeten zijn waar je naar kijkt:

  • Cashflowplanning en terugbetalingscapaciteit;
  • Solvabiliteit;
  • Liquiditeit;
  • Je eigen vermogen of netto-actief;
  • Je gecorrigeerd eigen vermogen.

De basisregel is dat een gezond bedrijf een positief eigen vermogen moet hebben. Dat eigen vermogen ontstaat dankzij inbreng van verschillende vennoten en na verloop van tijd groeit dit vermogen hopelijk met de winsten die je maakt. Een kostprijscalculatie kan ook helpen bij een financiële analyse, om een duidelijker beeld te krijgen van de kosten die je maakt en de omzet die er binnenkomt.

Hulp bij je boekhouding in de omgeving Merksem

Krijg een beter inzicht in je onderneming

De financiële analyse is een fundamenteel instrument voor elke onderneming, dus ook voor die van jou. Dankzij een concreet beeld van je economische en financiële situatie kan jij beslissingen nemen die jouw onderneming in de toekomst ten goede zullen komen. Schakel een van onze vakmensen in door contact met ons op te nemen. Maak een afspraak door te bellen naar het nummer 0485 43 22 35 of stuur ons een e-mail.

Vraag hier je offerte

Bel ons

+32 (0) 485 43 22 35

Mail ons

info@fidulea.be

Ontmoet ons

Laarsebaan 44/GVL – 2170 Merksem